Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Предявиха обвинение към шофьора за смъртта на 13-годишното дете в Златоград

Окръжна прокуратура в Смолян привлече като обвиняем 56-годишния водач с инициали Л. У., който удари с микробус 13-годишния Митко Крушков в Златоград вчера и той почина. 

В социалната мрежа и познати, и непознати поднасят искрените си съболезнования на семейството за непрежалимата им загуба. Снимка: Фейсбук

От Апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха, че шофьорът е обвинен за това, че на 31 юли 2018 г., около 17,10 часа, в Златоград, при управление на моторно превозно средство  – лек автомобил „Пежо Боксер“, е нарушил правилата за движение по пътищата (чл. 20, ал. 1 от Закона за движение по пътищата – „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато превозните средства, които управляват“) и по непредпазливост е причинил смъртта на 13-годишно момче (престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, предл. I-во, във вр. с чл. 342, ал.1, предл. III-то от Наказателния кодекс). 

До момента по делото са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Обвиняемият Л.У. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и ще бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

С постановление на наблюдаващия прокурор, от 01.08.2018 г., на обвиняемия Л.У. временно е отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство за срок от една година, по чл. 69а, ал. 1 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Facebook Comments