РегионаСпорт

През уикенда: Празник на летния биатлон в Чепеларе

За трета поредна година смолянската фирма „Ростер“ организира в Чепеларе състезания по летен биатлон в дисциплините спринт и индивидуално. Надпреварите са в две възрастови групи и се проведоха в периода 25-27 август.

Над 100 състезатели от цяла България премериха сили с хъс в състезанията по летен биатлон. Те са от спортните клубове „Рожен-Чепеларе 2016“, „Сапарева баня“, „Аякс“ – Троян, „Амбарица“ – Троян, „Банско“, „Боровец“, „Рилски спортист“ – Самоков, „Ихтиман Бодрово“ и Спортен клуб по биатлон и ски „Мартели“ – Пловдив.

Множество треньори, спортисти, бивши и настоящи състезатели присъстваха и с радост се срещнаха, за да обменят опит и незабравими спомени.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев – дългогодишен треньор на националния отбор по биатлон, изказа своята благодарност към генералния спонсор на състезанието Росен Терзиев – управител на фирма „Ростер“ ООД, поздрави състезателите, родителите и треньорите за постигнатите резултати.

Спортните емоции в Чепеларе споделиха и част от големите национални величия в биатлона Радка Попова – европейска шампионка, Ирина Никулчина – бронзова медалистка от Олимпиадата през 2022г. и настоящ треньор на отбора на Банско, и олимпийската ни шампионка по биатлон в Нагано 1998 от Чепеларе, настоящ председател на отбора по биатлон на Чепеларе – Екатерина Дафовска.

Димитър Герджиков – участник в Олимпиада по биатлон, Радослав Янков – сноубордист №1 на България, носител на големия кристален глобус и други видни спортисти участваха в награждаването на победителите.

Състезанията се проведоха на стрелбище в парка на хотел „Борика“ – Чепеларе, създадено съвместно от чепеларския клуб по биатлон СК „Рожен – Чепеларе 2016“ и община Чепеларе. Мястото е предоставено безвъзмездно от собствениците на хотела за ползване като място за спорт. Треньорът на местния клуб по биатлон Венцислав Александров сподели, че предстои да го облагодарят с фитнес уреди, дарени от ръководството на Община Чепеларе, като благодари за цялостната подкрепа, която им оказват.

Благородната инициатива от страна на всички съдии, които се отказаха от хонорарите си като дарение в полза на СК „Рожен – Чепеларе 2016“, и добрият пример на спонсорите – семейство Росен и Емилия Терзиеви от „Ростер“ ООД спечелиха сърцата на всички присъстващи.  

След състезанията участниците почистиха природата.

error: Защитено Съдържание!