При челен сблъсък до Пампорово са ранени две деца и неправилно изпреварващият водач

10-годишно момиче, бебе на годинка и неправилно изпреварващият водач пострадаха при катастрофа на пътя между Пампорово и Проглед, съобщи полицията.

Челният сблъсък е станал около 13,50 часа вчера. 35-годишен водач на смолянска „Шкода Октавия“ тръгнал да изпреварва автобус на забранен участък и се удря челно в насрещно движещия се „Мицубиши Грандис“, управляван от 40-годишен пазарджиклия.

Шофьорът на шкодата е с фрактура на десния глезен и левия лакът. Ранени са и пътуващите в лекия автомобил „Мицубиши“ 10-годишно момиченце, което е получило фрактура на лява предмишница, и момиченце на 1 годинка, което е получило охлузна рана на носа и хематом на лява буза.

Пострадалият смолянчанин е настанени в МБАЛ „д-р Братан Шукеров“ АД гр.Смолян за лечение, без опасност за живота. Останалите са освободени за домашно лечение след извършени медицински прегледи.

„Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ -Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.  След преместване на автомобилите, екип на РСПБЗН-Пампорово е обезопасил пътното платно от разлелите гориво-смазочни материали посредством измиване с вода и нанасяне на пясъчна възглавница за абсорбиране“, съобщават още от полицията в Смолян.

Снимка: Денис Башев

Facebook Comments