Удължиха до 5 септември срока за съдебните заседатели в Смолян

До 5-ти септември е удължен срокът, в който могат да се подават документи за съдебни заседатели в Районния и Окръжния съд на Смолян за следващия мандат. Той е от 2020-та до 2024-та година.

Изискването за кандидатите е да са на възраст от 21 до 68 години, да са с най-малко средно образование, да не са осъждани, да не страдат от психически заболявания, да не са съдебни заседатели в друг съд от районите на двете съдилища, да не са общински съветници, да не участват в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели. Не трябва също така да работят в съд, прокуратура, следствени органи, МВР или други органи от системата за национална сигурност в съдебните райони на двете съдилища.

За действащите съдебни заседатели важи правилото да не са избирани за съдебен заседател повече от два последователни мандата към същия съд.

В секцията „Обяви и съобщения“ от сайта на община Смолян са публикувани документите, които трябва да се попълнят от желаещите (https://www.smolyan.bg/bg/menu/content/2800).

Facebook Comments