Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Приключиха снимките на новия сериал „Дяволското гърло” в Смолян

Днес бе последният снимачен ден на най-новия български сериал на NOVA “Дяволското гърло” в Смолян. Снимките ще продължат в столицата.

Лидия Инджова

Това е първата българска поредица, която се реализира почти изцяло извън София, в района на Родопите. Близо два месеца продължиха снимките на продукцията, като през последните седмици температурата не надвишава 7 градуса, а условията в трудните локации  – планинските върхове и горите край Пампорово, Смолянските езера, Триградското ждрело, пещерата „Дяволското гърло“ – се оказват истинско предизвикателство за екипа.

Валери Йорданов, Стоян Радев, Васил Банов и Лидия Инджова са част от звездния каст на мащабната продукция, а в главните роли ще видим Владимир Карамазов и Теодора Духовникова. Актьорският състав включва и нови лица, както и актьори от Смолянския театър.

Стоян Радев

„Магията на Родопите и силата на българската природа, история и култура са изключително въздействащи за актьорите и целия ни екип. Локацията на сериала е от голямо значение за историята и за драматургичната основа на концепцията. Планината не е просто  място, където ще бъдат заснети филмовите сцени,  тя представлява пълнокръвен “персонаж”, който участва в цялостното действие и играе важна роля в съдържанието на филма. Качествената картина, силното актьорско присъствие и сюжетът ще завладеят публиката с появата си в ефир”, споделя продуцентът Евтим Милошев.

Валери Йорданов

„Дяволското гърло” е поредната авторска продукция на NOVA. Заснета с изключително качествена техника от ново поколение.

Поредицата дава заявка да се превърне в един от най-добрите български сериали и има амбицията да излезе на международния пазар.

Васил Банков

”Българските зрители все повече търсят родни продукции и това се вижда не само от резултатите на „Откраднат живот“, но и от интереса на публиката към българските филми в киносалоните. Щастлива съм, че именно NOVA върна интереса на аудиторията към качествените локални филми и сериали на всички платформи. Имаме големи очаквания за този продукт – и като актьорска игра, и като присъствие на естествената среда в сюжета, и по отношение на кинематографията“, коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Facebook Comments