„Продавач“ на коли и мотори блокира поръчката за ГКПП Рудозем – Ксанти на стойност 17,4 млн. лв.

Фирма, регистрирана за продажба на коли, мотори и мотопеди, спря поръчката за изграждане на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Рудозем – Ксанти.

Прогнозната стойност на обекта е 17,4 млн. лева, но е блокиран от световно неизвестното еднолично дружество „Р и Д Ауто – Строй“ на 46-годишния Цанко Михайлов от Дупница.

Справка в Търговския регистър сочи, че Михайлов се е сдобил с фирмата през март месец миналата година от 34-годишния кюстендилец Радослав Джаджаров. Тя е със 100 лева капитал.

Дружеството никога не е било вписвано в Камарата на строителите, няма никаква строителна биография. А видно от предмета му на дейност, няма и намерение да строи. Няма нужните машини, съоръжения и персонал, за да го прави. Няма данни да извършва каквото и да е дейност.

Въпросният й сегашен собственик Цанко Михайлов не е известен с нищо. Справката сочи още, че през 2012 г. е прехвърлил своя фирма „Сиси Строй“ ЕООД с 2 лв. капитал и акциите си от „Стармет 96“ АД през 2010г.

Явно това е така добре известната напоследък схема, при която фирми, неспособни да изпълнят строителни поръчки, ги блокират с определени нечисти намерения.

Поръчката за строителство на ГКПП Рудозем – Ксанти и подходен път до него бе обявена от областния управител на Смолян  през май месец.

Тя е от особено голям обществен интерес за жителите на Смолянска област, защото се очаква да съживи бизнеса в населените места по протежение на второкласния път от Пловдив през Чепеларе, Смолян, Рудозем до гръцкия областен център Ксанти.

Планираните дейности ще бъдат изпълнени по проект „Aiming at Improving Cross – Border Accessibility“ с акроним „CrossBo“ по програма ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция – България“ 2014 – 2020.

Facebook Comments