ЕП кани 18-годишните на безплатно пътуване из Европа

Вие сте 18-годишен европейски гражданин, който би искал да придобие усещане за красотата и разнообразието на нашия континент?

От 12 часа на този вторник, 12 юни, до 12 часа на 26 юни може да кандидатствате за едно от 15 000 безплатни пътувания, които ще бъдат разпределени в рамките на проекта #DiscoverEU и ще дадат възможност за пътуване из Европа и опознаване на европейски ни съседи.

Квотата за България е безплатно пътуване за 208 младежи.

„Намирането на нови начини за включване на по-младите поколения в изграждането на една Европа, която да е свързана с тях, включително и най-слабо облагодетелстваните сред тях, създаването на нови възможности за тях и постепенното допринасяне за едно чувство за обща европейска идентичност, са  от решаващо значение за  бъдещето на Европа. Ето защо съм толкова щастлив и горд, че проектът #DiscoverEU, на който толкова държа , в крайна сметка се превръща в реалност. И това е само началото! Искам да направя всичко възможно, така че един ден всички млади европейци да получат безплатен пропуск за пътуване на осемнадесетия си рожден ден „, каза г-н Манфред Вебер, член на ЕП, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

„За да стигнем до официалното стартиране на проекта, трябваше да преодолеем огромна опозиция и предпазливост. Но ентусиазмът, изразен от гражданите от всички възрасти, е важен източник на вдъхновение и мотивация. Тази подкрепа ще бъде от решаващо значение за по-нататъшното разширяване на обхвата на проекта и в действителност ще достигне всички 18-годишни. Фактът, че Европейската комисия планира да отпусне 700 млн. евро за тази инициатива в проектобюджета си за периода 2021-2027 г., е окуражаващ знак. Но ще трябва още да се борим, за да може този бюджет да види бял ден! „, каза Манфред Вебер.

„Ето защо призовавам всички млади хора, които ще имат достатъчно късмет да бъдат избрани, да се възползват от една от 15 000 пътни карти, предлагани от Европейския съюз през тази година: споделете своя опит, споделете Вашите приключения чрез hashtag #DiscoverEU! Благодарение на Вас, бенефициентите на тази програма могат да станат многобройни през следващите години“.

За безплатното пътуване из Европа може да получите цялата информация и да кандидатствате ТУК

Facebook Comments