Пускат отново ски зоната в Пампорово, Катя Дафовска ще дава уроци

От утре, събота, курортът Пампорово отново ще бъде достъпен за зимни спортове, а операторът на ски зоната обяви запазване на промоционалните цени на лифт картите до 22 януари включително. 

Припомняме, че ски зоната беше затворена заради поройните дъждове, продължили няколко дни.

През последните 5 денонощия снежните оръдия в Пампорово работят с пълен капацитет и произвеждат сняг по пистите. Очаква се в събота да бъдат отлично подготвени и отворени минимум 70% от ски зоната, а в следващите дни да бъдат пуснати още писти и курорта да заработи почти изцяло, съобщиха от „Пампорово“ АД.  

За радост на всички, времето най-после се нормализира и в курорта освен изкуствен сняг, през последните дни, има и периодични снеговалежи, които допринасят за значителното подобряване на условията за ски и сноуборд.

Следващата неделя, 24-ти януари, от центъра организират второто поредно издание на събитието “Първи стъпки в ски бягането с Екатерина Дафовска“, което има за цел да популяризира спорта сред повече хора в страната, а желаещите да опитат имат шанса на получат първия си урок лично от олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска.

Екатерина Дафовска

Цената на дневната лифт карта остава 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете до 22 януари включително, като от „Пампорово“ АД препоръчват всички посетители да закупуват картите си директно през новия онлайн магазин на www.pamporovo.me, за да направят преживяването си по-приятно, като избегнат напълно чакането на опашки и прекарат повече време по пистите.

Пампорово

До 22 януари в сила ще бъде също и промоционален период в някои от по-големите хотели в курорта, като 5-звездните „Перелик“ и „Орловец“, които ще продават с 20% отстъпка и също могат да бъдат резервирани директно през онлайн магазина на Пампорово.

Освен ски и сноуборд по белите писти в курорта, посетителите могат да се възползват и от други интересни активности на открито, предлагани от Туристически център „Пампорово“ като зимни преходи и преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни.