Ракът отне родителите на близнаци от Неделино, децата се нуждаят се от помощ

Ракът отне двамата родители на близнаци от Неделино. Петгодишни те са загубили майка си. В шести клас днес Ивайло и Борислав погребват баща си. Нямат си баба и дядо нито от едната, нито от другата страна.

Разтърсващ призив на жена от Неделино се разпространява във Фейсбук: „Най-искрени съболезнования към Борислав и Ивайло Хаджиеви, близнаци (6-ти клас при СУ Неделино). Късно тази вечер ме сполетя лошата вест и ума отказва да разбере защо и как!? Загубиха майка си преди да я познават, а сега и баща си. Мисълта ми е, нека да се помогне на тези дечица по някакъв начин, не всеки от нас има „честта“ да остане кръгъл сирак на крехките 12 г., а децата трябва да продължат! Би било добре, ако помощта е поетапна! Парите или нашата помощ няма да върнат думите „мама“ и „тате“ на устните на тези деца, но можем да подарим малко разбиране и финансова помощ, за да намалим липсите поне….всеки може да помогне! Почивайте в мир, Катя и Здравко….Неделино ще бди над рожбите ви!“, пише Ренета Рашева.

Бащата на двете деца работел последно по временната заетост. Както жена му, така и той е покосен от онкозаболяване. Приживе човекът си оставил средства за погребението.

Кметът Боян Кахайов съобщи, че готви за внасяне докладна записка за еднократна финансова помощ от 1000 лева на децата. Ще сложат в общината и кутия за събиране на дарения.

Момчетата получавали досега наследническа пенсия 155 лева от починалата им майка. От „Социални грижи“ щели да им отпуснат още 60 лева. Така, двете деца щели да получават по 210 лева на месец.

„С Общинския съвет ще решим дали еднократна помощ, или постоянна издръжка ще им осигурим.  Нямат баба и дядо нито от едната, нито от другата страна. Най-вероятно леля им ще се грижи за тях – жената на чичо им“, каза кметът, но не беше сигурен.

Той отбеляза, че в следващите дни ще се търсят и варианти за създаване на инициативен комитет и откриване на банкова сметка за дарения за двете братчета. Да помогне на близнаците се ангажира и депутатът д-р Даниела Дариткова.

Facebook Comments