Здраве

Ректорът на Тракийския университет: Кадровият проблем на болницата в Смолян ще бъде решен тотално

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян д-р Марин Даракчиев присъства на откриването на новата учебна година на Тракийския университет в Стара Загора. Д-р Даракчиев бе сред официалните лица по покана на ректора на висшето учебно заведение проф. д-р Добри Ярков.

Двамата обсъдиха четиригодишното сътрудничество между двете институции и набелязаха нови приоритети.

Според проф. д-р Ярков сътрудничеството с болницата в Смолян е един успешен модел – за пример в цяла България, с който може да се гордеем.

„Проектът, който стартира преди четири години, е една наша съвместна инициатива. През тези години ние успяхме да съберем изключителен екип от мотивирани студенти и преподаватели. Убеден съм, че през следващите години кадровият проблем на болницата в Смолян ще бъде решен тотално с кадри, обучени от Тракийския университет, практикуващи в болницата. Нашата мисия като университет е да запазим младите хора да останат в България, тук да създадат семейства и да отгледат децата си и да се развиват кариерно. Тази инициатива с болницата в Смолян ще продължи и продължаваме напред“, каза проф. д-р Ярков.

Зам.-ректорът на университета проф. д. н. Нели Грозева посочи, че болницата в Смолян, която е база за практика на обучаващите се студенти по специалност „медицинска сестра“, дава много добра практическа подготовка, на много високо ниво.

В момента в Тракийския университет се обучават три випуска студенти по специалност „медицинска сестра“ по договор между МБАЛ – Смолян, и висшето учебно заведение.

error: Защитено Съдържание!