Русия и Норвегия доминираха във финалите на Европейската купа по слоупстайл ски в Пампорово – Мечи чал

Преди броени часове завърши осмото издание на най-голямото фрийстайл събитие в България Pamporovo Freestyle Open. В едноседмичната му програма бяха включени разнообразни състезания. Основен акцент тази година бяха четирите старта за Европейската купа по ски и сноуборд в дисциплина слоупстайл.

Състезателното трасе бе позиционирано на ски писта Мечи чал с дължина 560 метра, 160 метра денивелация. Включваше две разнообразни рейл секции и два големи скока с размери между 16 и 18 метра.

Най-добре през първия ден се представи руснакът Oleg Guch с резултат от 91 точки. На второ и трето място след него се класираха двама представители на Новрегия – Eirik Toraasen и Henning Hansen Pytte съответно с 88,3 и 88,0 точки.

Във втория старт за Европейската купа по слоупстайл ски за финалите успяха да се класират и двама родни представители – Станислав Черешаров и Иво Петров, който заеха осмото и деветото място в общото класиране. Най-добър резултат успя да постигне норвежецът Henning Hansen Pytte с впечатляващите 93,7 точки. На второ място с само с три точки разлика остана италианецът Yuri Silvestri, трети се класира още един представител на Норвегия – Eirik Toraasen.

Организаторите на събитието споделиха, че това е най-доброто издание на Pamporovo Freestyle Open до сега и се надява следващата година да зарадват феновете на фрийстайл ските и сноуборда още повече с приемането на кръг от Световната купа.

Цялата седмична програма се реализира благодарение на Пампорово – Мечи чал, Българо-американска кредитна банка, Port Bulgaria West, Monster Energy, магазини Контрабанда и други.

Facebook Comments