С Чилови награди удостояват докторите Карагяурова, Сенкова, Чернева, Кокудева, Сиденко и Проданов

Шестима лекари от Смолян, работещи на първа линия в битката с коронавируса, ще бъдат удостоени с награди от т. нар. „Чилова академия“, става ясно от съобщение на Регионалната лекарска колегия.

С решение на Управителния съвет на Районната лекарска колегия в Смолян, взето на 7-ми октомври, със званието „Лекар на годината“ на национално ниво и носител на почетния знак – посребрен, е удостоена д-р Румяна Карагяурова – началник на инфекциозното отделение в МБАЛ – Смолян.

Носител на плакет и грамота „Проф. д-р Константин Чилов“ е д-р Нина Сенкова – специалист по инфекциозни болести, старши ординатор в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“.

На регионално ниво носители на почетния знак „Лекар на годината“ са д-р Сийка Чернева-Бичокова – специалист по инфекциозни болести и шеф на дирекция “Надзор на заразните болести”  в РЗИ – Смолян, д-р Сергей Сиденко – завеждащ сектор „Болнична епидемиология“ в МБАЛ – Смолян, д-р Петя Кокудева – специалист по вътрешни болести и гастроентерология, началник на вътрешното отделение, и д-р Венцислав Проданов – специалист „Анестезиология и интензивно лечение“, временно изпълняващ длъжността началник на Отделението за анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ – Смолян.

Тържеството по случай Деня на българския лекар и честването на 20 години „Чилова академия“ ще се състои на 17-ти октомври. То ще започне в 11 часа в храм „Свети Висарион Смоленски“. Наградите ще бъдат врачени в 13 часа, в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“.