С мотор американци паднаха по пътя Доспат-Борино, 18-годишен с се удари челно в кола

Вчера, около 18.10 часа на третокласния път между Борино и Доспат е възникнало пътно-транспортно произшествие с мотоциклет марка „Triumph T100“, собственост и управляван 77-годишен американски гражданин. Спътничка му била 77-годишната му съпруга.

Вследствие на загуба на управление двамата  падат. Водачът е с четири счупени ребра, настанен е за лечение в МБАЛ Смолян. Съпругата му е със счупено ходило,  но тя не е в болница.

От полицията информират, че двамата са използвали предпазни каски.

„Произшествието е посетено от екип на пътна полиция и е взето отношение по Закона за движение по пътищата“, допълват от ОД на МВР – Смолян.

Пак вчера, около 14 часа, е катастрофирал с мотор и 18-годишен младеж от маданското село Вехтино. Той се движел по пътя за „Чудните мостове“ с „Хонда ВВ 125 ех2 „,  но поради несъобразена скорост с релефа на пътя, навлизайки в лява хоризонтална крива, губи контрол над мотора, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в насрещно движещият се лек автомобил марка „Форд“, модел „Фокус“ с пловдивска регистрация, управляван 65-годишен асеновградчанин.

При удара е пострадал водачът на мотоциклета, който е получил  охлузно-разкъсни рани в областта на левия крак. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ гр. Смолян, като след преглед е освободен за домашно лечение.