Съпругата на мъжа с Covid-19 от Гьоврен е изписана

Положителните за COVID-19 мъже от 26 март са от град Смолян. Няма промяна в състоянието им. Издирените контактни от първа линия са поставени под карантина и днес са им взети проби за изследване на заразоносителство, съобщи д-р Мими Кубатева – директор на Районната здравна инспекция в Смолян.

От проучените колеги на болния, работил на Пампорово, няма проявили симптоми до момента. Предстои да им бъдат връчени предписания за карантина.

Жената на лекувания с коронавирусна пневмония пациент от Гьоврен днес е изписана клинично здрава от Инфекциозно отделение на МБАЛ – Смолян и ще бъде изолирана в дома си за 10 дни, се допълва в съобщението от здравната инспекция.

Припомняме, че вчера бе съобщено за два нови положителни случая на COVID-19 в нашата област. Двамата мъже от Смолян са на 65 и 60 години с инфекции на горните дихателни пътища, в добро общо състояние.

Единият е на лечение в Инфекциозно отделение на областната болница, а другият се лекува в дома под наблюдение на личния лекар. Вторият пациент е работил в к.к. Пампорово.

С новите два случаите на заразени с Covid – 19 в Смолянска област стават общо пет.

Facebook Comments