Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Счупиха крака на мечето от входа на Смолян

Счупен е кракът на мечето от дървената табела на входа към Смолян – мястото, където родопчани и гости на областния град обичаха да се снимат за спомен.

Вандалският акт е извършен вероятно нощта, а е забелязан днес преди обед. Предполага се, че посегателството е направено през тъмната част, тъй като през деня оттам минават твърде много автомобили и извършителят няма как да си осигури спокойствие да се приготви. 

Хора, които разгледаха щетата отблизо, коментират, че вероятно с кама или с лост е откъртено стърчащото краче, което хич не е тънко – над 20 сантимера.

„Поредният брутален вандализъм върху общата собственост и нещо, което радваше всички ни. На кого попречи крака на мечето от табелата, на която смолянчани и туристи се снимаха на входа към областния град, за да го счупят? Скулптурата на мечката е закрепена с анкери и е много здрава. Огледът показва, че кракът е ударен с нещо много тежко, за да се отчупи по този начин. Много жалко, защото напоследък твърде често отброяваме щети от безпричинни посегателства. Човешкият вандализъм няма граници“, написа в профила си кметът на Смолян Николай Мелемов.

„Нямам думи – нищо не ги приляга, хората си пазят и родина, и град, и природа. А ние – да ни е грозно, счупено, нарисувано, тогава сме в наши води. Заради такива градът ни линее“, коментира смолянчанка.

Facebook Comments