Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Шампионът Мустафа Юсеинов може да проходи, събират пари за лечението му

Появи се шанс за параолимпиеца Мустафа Юсеинов да проходи. В Мадан е обявена дарителска кампания за набиране на нужните за лечение средства, съобщиха от местната администрация.

Почетният гражданин на Мадан получил надежда от турска клиника, че след 25 години в инвалидна количка отново може да проходи.

Юсеинов е преминал всички необходими прегледи в специализирана клиника в Истанбул и от там предложили да го оперират от дискова херния и да му поставят импланти за изправяне на гръбначния стълб.

След тази интервенция параолимпиецът може отново да проходи, ако бъде упорит.

За целта обаче световният шампион в хвърлянето на копие през 2015 г. и носител на редица призови класирания от различни републикански и международни първенства, ще трябва да заплати 25 хил. евро, а той не разполага с тези средства.

Именно заради това, инициативен комитет се е заел със събирането на нужната сума, за да може 46 – годишният мъж да се върне към нормалния си начин на живот.

Мустафа Юсеинов пострада при инцидент в една от мините на Мадан през 1992 г. и остана прикован за инвалидната количка.

ВСЕКИ ДАРЕН ЛЕВ Е ВАЖЕН, НЕКА ПОМОГНЕМ НА МУСТАФА ДА СПЕЧЕЛИ И ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ В ЖИВОТА!!!

Дарителска сметка:

МУСТАФА АХМЕДОВ ЮСЕИНОВ

СМЕТКА:02/0000000002816279 Валута:BG

IBAN:BG33STSA93000002816279

BIC:STSABGSF

Facebook Comments