Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Шефът на АПИ: До 15 септември ще освободим главния път Смолян- Мадан за преминаване

Това, което ние сме поели като ангажимент, е, че максимум до 15 септември ще освободим пътя Смолян – Мадан за преминаване, макар и в едната му лента. Това заяви в отговор на журналистически въпрос днес инж. Светослав Глосов – шеф на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Той припомни, че много спешно е бил изграден обходен път, по който да се преминава, визирайки участъка през село Влахово.

„В момента са направени геоложки проучвания. Изготвен е план за аварийно укрепване. Работи се по този проект. Вече са затворени пукнатините по ската, които са констатирани. В момента се работи по доставката и предстои монтирането на мрежа, която да защити свличащите се скални маси. Това ще позволи да отворим едното платно от пътя, за да може да се ползва“, посочи Глосов.

По думите му целият участък ще бъде освободен след изграждането на подпорни стени, но това ще бъде предмет на инженерингова обществена поръчка – за проектиране и изпълнение на укрепването, чието възлагане предстои.

Facebook Comments