Шофьор нападна с тесла и ограби старец от Оряховец, качил се на автостоп

41-годишен асеновградчанин с инициали С.М. е задържан след като ограбил пътника, взет от него на автостоп, съобщават от полицията в Смолян.

Сигналът бил подаден от 70-годишен жител на родопското село Оряховец. Той съобщил, че около 15.30 часа в петък, в началото на гр.Асеновград се качил на автостоп в лек автомобил „Фолксваген Поло“ с пловдивска регистрация.

Около 17.20 часа, на четири километра от разклона за селата Момчиловци и Баните водачът спрял автомобила на пътното платно и извадил тесла от багажника. Употребявайки сила, отнел от стареца сумата от 130 лева.

Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно-издирвателни мероприятия и около 2 часа по-късно извършителят е разпознат от служители на реда и задържан в района на бензиностанция в кв. Устово.

41-годишният С.М. от гр.Асеновград е тестван за алкохол и е установено, че кара пиян. Концентрацията на алкохол в издишания въздух била 1,56 промила. Освен това водачът бил неправоспособен. Задържан е задържан за срок от 24 часа.