Крими

Скоростна присъда: Затвор за отвличане на жена в Смолян

Две години и четири месеца лишаване от свобода, при първоначален общ режим, е наказанието на 46-годишния Алекси Балтаджиев от Карнобат, който отвлече със съпругата си жена в Смолян. Днес обвиненият в покушението на 45-годишна смолянчанка подписа споразумение с прокуратурата, което Окръжният съд одобри, съобщи БТА.

Наказанието за престъплението е две години, но към него бяха прибавени още четири месеца от условната му присъда за палеж на автомобила на отвлечената, извършен през декември миналата година.

Присъдата е изключително скоростно постигната – на третия ден след престъплението.

Припомняме, че Алекси и съпругата му Диана отвлякоха 45-годишната Шинка Д. в „Мерцедес“ пред погледа на местен жител, който е подал сигнал до полицията. Половин час по-късно извършителите бяха арестувани, а жената – освободена. 

Алекси Балтаджиев се призна за виновен и изрази съжаление за извършеното. Той посочи, че прибегнал до отвличане, за да се разберат с 46-годишната жена.

Дошъл заедно със съпругата си, защото искал смолянчанката да потвърди пред жена му, че между тях няма нищо общо и тя не му е любовница. Преди това двамата имали отношения, но бил приключил с тях отдавна. „Това исках, тримата да се разберем и жена ми да чуе от нея. Не сме я удряли, дръпнахме я само. Искахме само да поговорим и да се изясним тримата“, каза съпругът пред съда.

Пред разследващите мъжът казал, че искал да живее със Шинка. А съпругата му помагала да си я вземат за втора булка. Пред съда обаче каза друго – искал да докаже на жена си, че вече няма отношения с въпросната жена.

Съпругата на Балтаджиев също подписа споразумение с прокуратурата. Нейното наказание е шест месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок предвид това, че има две малки деца, а е и по-малко участието й в престъплението.

С определението на съда бе постановено лекият автомобил, с който е извършено отвличането, да бъде отнет в полза на държавата.

„Ще бъдем безкомпромисни в борбата с престъпленията срещу личността и в това число с тези, извършени в условията на домашно насилие“, заяви Атанас Илиев, заместник-окръжен прокурор на гр. Смолян. 

Снимка: БТА

error: Защитено Съдържание!