Всички

Ученици подеха благотворителна кампания за болен човек в Мадан

Ученици подеха благотворителна кампания за болен човек в Мадан. Програмата, с която ще се събират дарения за лечението на Кадир Сюлейманов, ще се проведе на 03.07.2024 година от 18:30 часа в киносалона на Читалище “ Иван Вазов – 1999″ град Мадан.

Тя е организирана от ученическия съвет при СУ „Отец Паисий“ в Мадан, съобщи ръководителят на ученическия съвет Дарина Хаджиева. Програмата включва изяви на талантливи ученици, възпитаници на училището.

Кадир Сюлейманов се нуждае от спешна чернодробна трансплантация в Турция, за която са необходими над 90 000 евро, а това е непосилна за него сума.

Ръководителят на ученическия съвет Дарина Хаджиева и председателят му Акси Мехмедалиев, както и останалите членове на съвета, предвиждат мащабна благотворителна кампания.

Дарина Хаджиева е дългогодишен ръководител и координатор на ученическия съвет, както и психолог в СУ „Отец Паисий“ град Мадан. Работи за създаване на чувство на съпричастност у децата, на личностни качества като инициативност, активност, развитие на гражданска позиция и нетърпимост по въпросите на агресията и насилието, на толерантното поведение и подкрепата към хората в нужда.

„Но преди да искаме от децата да развият тези качества, възрастните трябва да ги демонстрираме и да даваме пример с поведението и с отношението си към околните“, казва Хаджиева.

Нейното мнение е, че възрастните, хората, които работят с деца, родителите, учителите, са отговорни за това какви морални и етични норми завещават на децата, какъв пример им дават.

„Програмата ще бъде много пъстра – от красивите изпълнения на Валерия Делчева, през интересните и неразказани истории от Дарина и Денис от „Един за друг“ в нашия подкаст за първи път на живо пред публика „Паисий разказва… “ и ще завършим с най-родопското – гайдата“, разказа Хаджиева.

error: Защитено Съдържание!