Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Слагат мантинели по най-опасните участъци между Смолян и Пампорово

Мантинели по най-опасните участъци между Смолян и Пампорово монтират тези дни от консорциума „Смолян – Юг“, които поддържат държавните пътища в областта.

Дейността ще продължи до края на тази седмица и се очаква еластични огради да има по завоите с обща дължина около 7 километра.

Общественият натиск за поставяне на мантинели дойде след инцидент с 27-годишния Димитър Семерджиев от смолянското село Кутела. Той беше обявен за издирване от родителите му. А тялото му бе открито в урва под необезопасен път след издирване в продължение на 20 дни.

И днес продължи монтирането на предпазни огради в участъка Смолян-Пампорово

Ако имаше предпазна ограда, в най-лошия случай дори да се скъса, щеше да се види веднага, че там се е случило нещо и нямаше да търсят момчето 20 дни.

Всъщност покрай части от трасето след рехабилитацията му през 2015 година сложиха бетонни колчета, което според шофьори е повече за декорация, отколкото реално би предпазило или спряло колата при катастрофа. Те даже казват, че са повече вредни, отколкото полезни, защото може да задере автомобила от долната страна и да счупи важна част от него.

Доказателство за тезата, че блокчетата не вършат работа е инцидентът отпреди четири дни.
Шофьорът от катастрофата в Лим Илия Измирлиев почина при пътуване в посока към Пампорово. Преди това му е прилошало явно и за да не направи беля, в последния миг от живота си е завил надясно. Счупил е около седем циментови колчета по пътя си и те не са спрели колата му. Спряла се е едва в пътния знак.

Facebook Comments