След като не й дадоха думата протестиращи поканиха д-р Дариткова на дискусия

След проведените два протеста срещу оттеглената стратегия за детето майки от Смолян поканиха д-р Даниела Дариткова да обсъдят действащото законодателство по отношение на семейството и децата.

Срещата ще се състои в петък, от 18 часа, в заседателната зала на хотел „Кипарис Алфа“.

Досега срещу оттеглената стратегия за детето се проведоха два протеста. Първият беше на 11 май. Вторият – на 21 май.

Събраха се стотици родители, които доведоха децата си. Издигаха се плакати с надписи: „Няма да дадем децата си!“, „Чуждите НПО вън от БГ“, „Да опазим семейството“, „Да защитим децата на България“ и др.

Недоволните и двата пъти се събраха пред общината и областната управа. С шествие, на което скандираха: „Не пипайте децата“, преминаха през бул. „България“ до площад „Свобода“ на стария център на Смолян.

На първия протест дойде и д-р Даниела Дариткова, която ръководи парламентарната група на ГЕРБ и здравната комисия в Народното събрание.

Тя се опита да обясни на майките около себе си, че стратегията е оттеглена, но никой не искаше да я слуша. Няколко жени около нея успяха да чуят, че протестът им е свикан по фалшива новина, защото стратегията е оттеглена.

Няколко майки обаче контрираха, че ако е оттеглена, то е предизборна мярка. Обвиниха я, че е вносител на законови промени в ущърб на българските деца, даже й прочетоха пост във Фейсбук с такова съдържание, на което реагираха гневно. Тя поиска да се изкаже, за да обясни как стоят нещата от законодателна гледна точка, но не й дадоха думата.

Независимо от обявената дискусия с д-р Дариткова в Смолян, за 2 юни е планиран следващ протест.

Facebook Comments