Смениха областния на Смолян, заместниците му подават оставки

Служебният  премиер уволни областния управител на Смолян Недялко Славов. На негово място за временно изпълняващ длъжността е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по „Автоматика и системотехника“ от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ „Черноризец Храбър“ по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

Вчера, след като излезе правителственото съобщение за смяната, двамата заместници на Славов – Адриан Петров и Тодор Бозуков, подадоха оставки.

„Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени в областните управи. През последната седмица в Министерския съвет обаче започнаха да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители, поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори“, обясни говорителят на кабинета Ирина Белчева.

По думите й това би поставило под въпрос честността и прозрачността на проведените избори в тези области.

„Ето защо ще има седем смени на областни управители. Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите”, каза още тя.

Чрез Фейсбук-профила си Недялко Славов заяви, че не отговаря на истината твърдението, че освободените областни управители са подали молби за напускане или за отпуск.

„Аз поне такава молба не съм подавал до момента и държа това да се знае, защото си мисля, че не е редно правителствената информационна служба да разпространява невярна информация в опит да замаже зле прикрит реваншизъм и конфузната ситуация, в която изпада служебното правителство! Очаквах да бъда освободен, имах индикации за това, особено след острата ми реакция от предишната седмица срещу мотивите и омаскаряването на колегите, които бяха освободени миналата сряда! Но няма по-ценно от това да се чувстваш свободен и да можеш да говориш открито това, което мислиш! Двадесет и първи век сме, а не времената от преди десети ноември, които вероятно някои другари, освирепели за власт, мечтаят да реставрират!“, написа той.

Facebook Comments