Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Смолян, Мадан и Девин спечелиха проекти по „Красива България“

Три наши общини – Смолян, Мадан и Девин, спечелиха проекти по програма „Красива България“. С решение  на Управителния съвет на програмата са одобрени общо 44 обекта за финансиране и реализация през настоящата година на обща стойност 6 938 326 лева.

Одобрено е предложението на община Смолян за изграждане и оборудване на площадка за фитнес на открито и ремонт на лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Септември“ в квартал Райково. Общата стойност на проекта с ДДС е 148 000 лв.

В Мадан със 179 814 лв. ще се реконструира покривът на сградата, в която се помещава общинската администрация.

Одобрен е проект на Девин на стойност 152 761 лв., предназначени за реконструкция и преустройство на кухня с котелно за разширение на Центъра за обществена подкрепа в Детска градина „Люляк“.

44-те обекта са в различни области, като 16 от тях са за образование (2 детски ясли, 11 детски градини, 2 училища и един образователен детски център за извънучилищна дейност), 10 – за култура (9 читалища и един музей), 9 – за обществено-административно обслужване, 4 – за спорт и рекреация, 3 – за предоставяне на социални услуги, и 2 – за здравеопазване.

С изпълнението на одобрените обекти се очаква постигане на обща заетост в строителството на най-малко 550 човека, в т.ч. най-малко 220 регистрирани безработни, професионално обучение на най-малко 108 безработни чрез провеждане на 9 квалификационни курса при 9 от обектите.

Facebook Comments