Смолянчанин в Германия: Обадете ми се, мога да помогна на нуждаещи се

„Ако има някой, който се нуждае от помощ и е в района около Хамбург, Шверин, Гюстроф или Рощок, нека се обади на тел: 004915258495426. Имам възможност да помогна“, написа във фейсбук профила си смолянчанинът Емил Ганелов.  

49-годишният Емил работи от няколко години в Германия като ТИР-аджия и прави за работодателя си германец вътрешни и международни курсове. Карал е ТИР също в Англия и цяла Европа, за бившия си работодател от Смолян – по руските републики. 

За него казват, че в своята шофьорска практика не е оставял закъсал колега, да не му се притече на помощ, независимо какви са обстоятелствата. Семейството му е помагало финансово и логистично на десетки нуждаещи се в Смолян и района. 

Припомняме, че забраната за транспортни връзки между Великобритания и континентална Европа постави в затруднение близо 350 български шофьори и семействата им, блокирани край Дувър. Българските шофьори, блокирани на британската граница, с дни не можаха да тръгнат на път, въпреки че беше вдигната блокадата на френско-британската граница заради изискването те да имат отрицателен антигенен или PCR тест.