Смолянски път с втора награда за инфраструктурен проект

Лот 14 Асеновград – Смолян заедно с обходния път на областния град спечели втора награда за инфраструктурен проект. Отличието е в категория „Транспортна пътна инфраструктура“.

Наградите на инициативата „Infrastructure Bulgaria Awards 2018“ са част от календара на събитията на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и се организира от Градът Медиа Груп. Събитието цели популяризирането на добрите практики и постижения на водещите компании и професионалисти в сферата на инфраструктурата, съобщиха организаторите. 

Авторитетното жури, съставено от 17 членове, представители на оперативните програми „Транспорт“, „Региони в растеж” и „Околна среда”, на водещи професионални, академични и браншови организации в сектора, отличи софийското метро за „Най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието“ в периода 2007-2017.

Събитието се проведе под патронажа на Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, която посочи, че „промененият инфраструктурен облик на България нямаше да бъде възможен без труда на отличените компании, както и без европейската солидарност и финансиране, благодарение на които тези проекти днес се състезават. Това, с което искаме да допринесем към развитието на Европа, е свързаността на Западните Балкани, защото вярваме, че инфраструктурната свързаност на тези държави ще даде възможност на Европа да бъде завършена. Това от своя страна ще разкрие нови хоризонти за повече работа, инвестниции и проекти за бизнеса, както и възможности за младите хора да се реализират професионално именно тук.“

Първа награда в категорията „Транспортна пътна инфраструктура“ е присъдена на софийския околовръстен път „Западна дъга“.

Останалите категории са „Транспортна железопътна инфраструктура“, „Енергийна инфраструктура“, „Градска среда“ и „Екологична инфраструктура“.

Инвеститор в наградения обект, намиращ се на територията на областите Смолян и отчасти Пловдив, е Агенция „Пътна инфраструктура“.

Изпълнител е „ИСА 2000“ ЕООД. Обектът е финансиран по програма Транзитни пътища V.

Проектът е изпълнен и е на обща стойност 36,7 млн. евро.

 

Снимки на обекта, класиран на второ място: infrastructureawards.bg

Facebook Comments