Снощи автобус, сега цистерни образуваха тапа по пътя за Пампорово и Смолян

Отново има тапа по пътя за Пампорово и Смолян. Две цистерни, превозващи газ за курорта, са закъсали около 11 часа преди обед.

„Ние се бяхме разбрали снощи, когато намалее трафикът, да закарат цистерните, но шофьорите изчезнаха. И сега в най-големият трафик, без вериги са тръгнали. Надявам се да им наложат актове. По наше разпореждане през зимата трябваше да стоварят повече цистерни газ на Чепеларе, за да правят само вътрешни превози. Снощи не са направили доставката, а сега“, каза областният управител Недялко Славов.

Той обясни, че е мобилизиран допълнително ресурс, за да се разчисти движението.

Около 16 часа вчера е получен сигнал за закъсал автобус със софийска регистрация, с 45 пътника, повечето от които деца, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал в отсечката между село Проглед и КК Пампорово. На място са пристигнали три екипа на „Пътна полиция“. Направен е опит авариралият автобус да бъде изтеглен от снегопочистваща техника, след което е подаден сигнал до РСПБЗН-Пампорово и на мястото е дошъл екип на службата.

Междувременно, поради продължителния престой на пътниците, повечето от които са деца, по заповед на началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян – гл. инспектор Костадин Марковски, пътниците са евакуирани със служебни автомобили, като се извозени до хотела, в който са настанени.

Пристигналият на място екип на РСПБЗН-Пампорово е изтеглил закъсалия автобус и е оказал съдействие на другите автомобили от образувалата се колона. След успешната работа на екипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян и на РСПБЗН-Пампорово, пътят е разчистен и е осигурено нормално преминаване на потока от автомобили при зимни условия.

От около два часа по пътя за Пампорово и Смолян пак има тапа, заради закъсали две цистерни с газ.