Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Спряха работа по двете срутища, опасно е за екипите

Заради опасност за екипите е спряна работата по двете срутища, които от дни затварят участъците Смолян – Средногорци и Рудозем-Смилян. Нови по-големи количества едра скална маса са се свлекли вчера върху пътя Смолян-Средногорци до разклона за Тикале.

Очакват следобед да дойде шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов с геодезисти, които да дадат съвет за трайно решение на проблема.

За няколко часа по-рано е било разчистено едното платно и автомобилният поток, в това число и ТИР-ове, е минал. След това обаче последвало ново срутване.

Пътят остава затворен до второ нареждане, съобщиха от областната администрация. Алтернативният маршрут за движение е Средногорци-Рудозем-Фатово-Смолян и обратно.

Препоръчва се тежкотоварният трафик да преминава в посока Средногорци-Ардино-Кърджали, а за Златоград и Неделино подходът да е от Кърджалийска област (Кърджали-Бенковски-Златоград/Неделино).

Идентичен е и проблемът с пътя Рудозем-Смилян, който също остава затворен до второ нареждане. Вчера там е била потърсена помощ от пожарната, за да обрушава скалите с водна струя. За и от Рудозем се преминава през Фатово. 

Днес се очаква председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” – инж.Дончо Атанасов, геодезисти и специалисти от АПИ да посетят проблемните участъци и да се потърсят решения за ефективни действия за дългосрочно решение на проблема.

Периодично ще бъде подавана информация за състоянието на пътните участъци Смолян-Средногорци и Рудозем-Смилян, се сочи в съобщението.

Facebook Comments