Смолян

Сребърен медал за 12-токласници от Смолян с бонбони „Мурсалин“, вече са и студенти

С бонбони „Мурсалин“ 12-токласници от Професионалната гимназия по икономика в Смолян спечелиха сребърен медал в ХХ-то юбилейно Национално състезание по природни науки и екология – Копривщица.

Блестящото представяне е на Димитър Заимов и Светослав Узунов от 12 Б клас с ръководител Ева Бакалова, които се завърнаха с отлична оценка от юбилейно състезание, провело се на 19-20 ноември.

Проектът „Мурсалин“ е с цел да защити ендемитното растение „Мурсалски чай“ в естествените му находища и да създаде продукт с природни съставки – бонбони „Мурсалин“.

В съревнованието пред компетентното 10-членно жури от СУ „Св. Климент Охридски“ са представени 43 проекта на ученици от цялата страна.

Димитър и Светослав и в двата кръга – постерна част и презентативна, се справиха отлично. Те премериха своите знания с ученици от елитни профилирани гимназии с природонаучен профил – биология, химия, физика и екология.

Гордост за Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс“ е и това, че нейните възпитаници за пореден път доказаха компетентност не само по икономическите дисциплини, но също по природните науки и екология.

С отличните оценки, които получиха на състезанието, дванадесетокласниците от Професионалната гимназия в Смолян си гарантираха и място като бъдещи студенти в Софийския университет.

error: Защитено Съдържание!