Срутила се земна маса събори къща в покрайнините на Смолян

Земна маса се срути и събори къща в покрайнините на Смолян. Снощи, около 22:43 часа е постъпил сигнал, че на ул.“Младост“ в гр. Смолян, в резултат на проливните дъждове се е свлякла земна маса, която е съборила къща с единадесет живущи в нея.

Екипи на полицията и пожарната в Смолян евакуирали всички от срутената постройка.

„Шестима от тях са получили различни наранявания и им е оказана медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД гр.Смолян. Сред пострадалите няма хора с опасност за живота. След изключване на електрическото захранване от ЕВН е ликвидирано и произшествието към 23,55 часа“, съобщават от полицията. 

„Eдно дете и една жена са настанени в болница за лечение. В момента подготвяме две общински жилища, в които ще им предложим да се настанят, ако пожелаят. Сутринта, когато бях при тях, отказаха, но може да размислят. Всички са по къщите на роднини. Не мога да ви кажа с точност колко са децата в жилището. Едни казват, че са 11 човека, други – че са над 20. Затова очаквам да ми дадат списък. Ще направим и справка в ГРАО. Поне едното семейство има седем деца. Казват, че са 4 семейства. Хранителни продукти също ще им предоставим“, заяви зам.-кметът на Смолян Марияна Цекова.