Паднали дървета затиснаха пет коли на Пампорово

Паднали дървета затиснаха пет коли на паркинга на ресторант „Чевермето“ и са ги повредили през нощта.

„Вследствие на обилния дъжд през последното 7-10 дена явно корените на дърветата са се напълнили с изключително много вода. Като прибавим към това бурните ветрове през последните няколко дни един от тези борове, падайки, повлича със себе си останалите три, тъй като те са много големи и падат върху пет паркирани автомобила. За щастие няма жертви и пострадали хора“, заяви пред Нова Телевизия изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков.

По думите му гледката е наистина потресаваща.

Министърът на туризма Марияна Николова му се обадила пообед, като заявила, че ще разпореди проверки относно подсигуряването на безопасността от други дървета по периферията на алеите на курортите.

„Така че ако продължим да подценяваме опасността от падащи дървета в непосредствена близост до оживени места и алеи, мисля, че няма всеки път да ни се разминава по този начин. И това не е първият подобен случай“, посочи още Беляков.

От Областната дирекция на МВР в Смолян съобщиха, че през тази нощ са премахвали множество паднали дървета.

От пожарната са се отзовали на сигнали за паднали по пътното платно дървета в участъка между разклона за село Проглед и курорта Пампорово, до хотел „Хармония“ в Пампорово, на пътното платно по участъка Чепеларе – връх Рожен, на пътното платно в комплекса Пампорово, на главния път до хеликоптерна площадка, до хотел „Пампорово палас“ и други.