Ст. комисар Димов: В 30 от 300 декларации има разминавания –или са неверни, или работят без договор

От началото на седмицата извършихме насрещна проверка на 300 декларации, подадени при КПП-тата, че влизат или излизат в областния град по работа. При 30 от тях установихме разминавания. Предстоят проверки в две посоки – едното е лицата да са декларирали неверни обстоятелства, а другото е да са работили без трудов договор. Това заяви старши комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР в Смолян, пред журналисти днес.

По думите му няколко дни вече извършват по-засилен контрол по отношение за спазване на противоепидемичните мерки. Изводът е, че по-голямата част от хората те се спазват.

„Има една малка група хора, които ги неглижират. По този повод общо 108 акта сме съставили за административни нарушения. От тях един е на търговски обект, в който се продава алкохол и беше създал условия в прилежащата площ хората да се събират на едно място и да пият. 15 са за нарушения на забраната да се ходи в паркове, междублоковите пространства, където се събират да пият. 92 акта са за неносене на предпазни маски. От началото на извънредното положение са образувани 9 бързи и досъдебни производства срещу лица, които са нарушили предписаната от здравните власти карантина, а така също и 4 предварителни проверки с оглед същите данни. Предстои досъдебните производства да бъдат образувани след изтичане на карантината, за част от тях вчера и днес са внесени в прокуратурите“, докладва той.

Димов информира, че е създадена организация за присъствието в храмовете по време на Великденските празници.

Той отново призова да се спазват противоепидемичните мерки, да си останем вкъщи и да ограничим контактите си до минимум.

Facebook Comments