Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Стартира ремонт на 63 км между Девин и Кричим

Над 63 км от третокласния път между Девин и Кричим ще бъдат основно ремонтирани със средства от ОП „Региони в растеж“.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов подписа договора за изпълнение на строително-монтажните работи за рехабилитацията на първия участък от третокласния път с дължина 21,1 км.

Това е отсечката от кръстовището за стената на яз. „Цанков камък“ при Михалково до границата между областите Пловдив и Смолян. Проектът е лот 22 от програмата. Строително-монтажните дейности са възложени на „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора е 29,4 млн. лв. с ДДС.

Предвидена е подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ще се ремонтира моста над река Чурековска в село Михалково. Проектът включва и изграждане на 10 подпорни стени с различна височина от 2 до 6 метра. В някои участъци от пътя ще бъдат монтирани високоякостни мрежи за предотвратяване свличането на камъни и земни маси.

В лот 23 е рехабилитацията на още 15 км от същия път, но вече от границата между двете области до Кричим.

По него строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „Автомагистрали Черно море“ АД. Стойността на този лот е 22,7 млн. лв. с ДДС.

Предстои до края на юли т. г. да бъдат подписани договорите с избрания изпълнител на лот 23 и за строителен надзор. Срокът за изпълнение на рехабилитацията е 15 месеца.

В лот 24 влиза основният ремонт на 3,3 км от пътя в чертите на град Смолян и още близо 24 км в отсечката от Стойките до кръстовището с път III-197 Девин – Борино. В момента тръжната комисия разглежда постъпилите оферти на кандидатите за изпълнител на обекта.

По програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. бяха ремонтирани 6,5 км от третокласния път III-866 – през прохода „Превала“.

Договорът между Агенция „Пътна инфраструктура“ и фирма „ИСА 2000“ ЕООД е подписан на 9.07.2018 г. и може да го видите на следния линк: 0000009454-dogovor-rd-33-10-ot-09.07.2018

Facebook Comments