Сто години навърши баба Шина от Широка лъка

Кметът Николай Мелемов поздрави днес столетничката Шина Гергьовска от Широка лъка, която днес, 23 юли, навършва сто години. Той и връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която общината дарява на възрастните хора, достигнали достолепната възраст, съобщиха от местната администрация.

„Само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава голяма любов и признание от близките си хора. Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност“, каза Мелемов на рожденичката. Той и пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си. А всички те бяха подготвили тържествено честване на рождения й ден.

Да я поздрави у тях дойде и кметът на селото Васил Седянков.

Баба Шина, която е родом от Солища, благодари за вниманието. Тя се радва на добро здраве и възрастта не й пречи да си сее градината с фасул и картофи, както и да се грижи за домашното стопанство.

Столетничката е работила в селското стопанство навремето, а след това дълги години е била готвачка в местната детска градина. Тя има три деца – двама синове и една дъщеря. За съжаление единият от синовете й наскоро е починал.

Баба Шина се радва на 6 внуци и 10 правнуци. Всички бяха дошли да я поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дълголетие. Казва, че каквото има, с това се храни. От менюто й обаче са изключени колбасите – салами, наденици и кренвирши.

Тази година в община Смолян има само две столетнички. Другата е баба Босилка Ботунарева от Смолян, която на 16 май навърши век.