Светлина за учителите и светите братя Кирил и Методий на 24 май в Смолянско

Със светлина в тъмното жители на Смолянска област се готвят да почетат учителите и светите братя Кирил и Методий. Светлината ще може да се осигури от запалени свещи, фенерчета, запалки или факли на открито – на двора, на терасата, на прозореца.

Призив по този начин да се отбележи Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост отправи началникът на Регионалното управление на образованието в Смолян Мария Семерджиева. Ето и нейното обръщение:

„Уважаеми колеги,
По случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост и във връзка с извънредната обстановка колегията при РУО – Смолян Ви кани на 23.05.2020 г., вечерта в 21. 00 часа, нека всички ние /учители, ученици, служители, родители, граждани/със запалени свещи/фенерчета/факли и други избрани от Вас начини от открити места /балкони, прозорци, двор и др./да почетем Светите братя Кирил и Методий и тяхното дело, както и нашия професионален празник! Предлагаме още с аплодисменти да уважим и труда на Вас – нашите учители! Нека всеки от нас по подходящ начин разгласи и реализира скромната ни и почетна инициатива в общественото пространство, където живее и работи! Да покажем, че сме задружна образователна гилдия!
Желая Ви здраве и духовни висоти! Да пребъдем!“

Шествие за 24 май през 2019-та

Припомняме, че до миналата година на 24-ти май РУО и училищата в Смолян организираха грандиозни шествия в чест на най-хубавия български празник.

Тази година обаче, заради пандемията от коронавирус и забраната за организиране на многолюдни събития, шествие няма как да се състои.

Facebook Comments