Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Свикват есенна гъбарска среща на Пампорово

Есенна гъбарска среща е свикана този уикенд на Пампорово в творческия дом на БНТ.

Районът на курортния комплекс се води като едно от много благодатните места за наблюдение и събиране на гъби в Родопите. Там са били провеждани и най-интересните срещи на групата досега. А фейсбук групата е „Гъбите и гъбарите“ и в нея членуват близо 15 хиляди души. Неин създател е микологът от Българската академия на науките Борис Асьов.

„Както винаги, на срещата ще има екскурзии за събиране на гъби, изложба на намерените гъби, познавателни беседи и разбира се, традиционната вече гъбена чорба, много весело настроение и интересни запознанства със съмишленици“, се сочи в съобщението. 

Юлия Малковска от Триград в продължение на 24 години се занимава с гъби. Тя е ходила на обучение и е сертифициран изкупвач с регистриран пункт в РЗИ – Смолян.

С гъби първо качество зарежда десетина хотела близо до Триград. А по-нискокачествената манатарка я реже и суши за индустрията – ползва се като хранителна добавка за спортни коне.

Facebook Comments