Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Търсят изпълнител за пътя Смолян – Девин, поръчката е за 23,3 млн. лева

Дълго чаканата поръчка за строителство на повече от 27 километра от пътя между Смолян и Девин вече е обявена. Прогнозната стойност на обекта е 23 272 164 лева без ДДС.

На основен ремонт и рехабилитация подлежат участъците от края на магистралата в Смолян (кръстовището на Карлък), преминава през Каптажа и се прекъсва при ресторант „Рибката“, като се свързва с ремонтирания през миналата година пътен участък през Превала. След това интервенцията е от село Стойките, през Широка лъка до кръстовището преди входа на Девин.

Участъкът от края на магистралата до р-т „Рибката“

Участъкът, който попада в територията на град Смолян, ще е с проектна скорост 40 км в час. А вторият, който преминава през Стойките, Широка лъка, близо до Беденски бани и Девин, е проектиран за 40-60 км/час.

Средствата са осигурени от оперативна програма „Региони в растеж“ и това е лот 24. Офертите ще се отварят на 5-ти януари 2018 г.

Проектът по лот 24 е за цялостен ремонт и преасфалтиране на пътните участъци, а преминаването през населените места предвижда подмяна на бордюрите и тротоарните настилки.

Припомняме, че е в ход процедура по възлагане на други два лота – 22 и 23. Единият от тях попада изцяло в границите на област Смолян. Пликовете с техническите оферти на кандидатите са вече отворени, предстои разглеждане на ценовите им предложения.

Лот 22 е с дължина 21,193 км. Той започва от девинското село Лясково и свършва точно на границата между Смолянска и Пловдивска област. Индикативната му стойност е 24 950 846 лв. без ДДС.

Лот 23 започва от границата между двете области и свършва в началото на град Кричим. Общата му дължина е 15,291 км, а индикативната стойност – 19 338 228 лв. без ДДС.

Пътят между Смолян, Девин, Михалково и Кричим е третокласен и ще бъде изцяло обновен.

С реализацията на планираните участъци входът на Смолян изцяло ще се промени, а основно благоустроени ще бъдат селата Стойките, Широка лъка и Михалково.

Facebook Comments