Три дни състезание по сноуборд за купа „Пампорово“

През 2017-та за Пампорово е домакин на сноуборд надпреварата купа „Пампорово“ в дисциплините GS, SL, SS за деца между 13 и 15 години.

Състезанието се организира в 3 поредни дни – 13, 14 и 15 януари, на писта Стената №2, която ще бъде само частично затворена, за да може да се ползва и от туристи.

Събитието съвпада и с отбелязването на Световния ден на снега на 15.01.2017 г. по традиция в неделя.

World Snow Day е събитие със социален статус, което се провежда по инициатива на Международната ски федерация FIS като основната идея е за повече деца на снега, любов към зимните спортове и всички дейности, свързани със снега.


„През 2016-та отбелязахме Световния ден на снега с томбола и много атрактивни награди, предоставени от наши партньори. Забавлявахме се заедно с малчуганите като проведохме зимни игри с шейни, дърпане с въже, слалом, стрелбище със снежни топки, DJ и музика, топли напитки. Насладихме се и на едно голямо сладко изкушение – специално подготвена торта за събитието. Очаквайте много игри, изненади и приключения и този януари 2017, в неделя, на ски център Студенец!“, се казва в поканата на организаторите.
За всички деца на възраст между 7 и 15-годишна възраст, които тренират сноуборд и имат желание да се развиват и усъвършенстват уменията си в този спорт, ще бъде организирано набиране на деца за новата детска сноуборд школа към ски клуб Пампорово.

Facebook Comments