Три катастрофи са станали през уикенда

Три катастрофи са станали в периода между петък и неделя на територията на област Смолян, става ясно от съобщение на полицията.

Сутринта в петък, около 07.40 часа, лека кола е ударила човек, движещ се по пешеходната пътека на кръстовището между улиците „Полк. Дичо Петров“ и „Хан Аспарух“ в Смолян. 48-годишният смолянчанин с инициали К.Я.  карал „Алфа Ромео“ и трябвало да завие надясно по ул. „Хан Аспарух“. Не съобразил, че по пешеходната пътека пресича човек и го ударил. 17-годишният младеж с инициали А.К. е получил леки наранявания – натъртване на таза и лявата подбедрица. Оказана му е медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян, след което е освободен за домашно лечение.

Причина за произшествието е отнемане на предимството на пешеходеца от страна на шофьора.

В събота, около 3.11 часа през нощта, 27-годишната смолянчанка с инициали С.К., управляваща собствения си автомобил „Мазда 3“, е спряна за проверка на ул. „Хан Пресиян“. Алкомерът показал, че шофира с концентрация 2,01 промила алкохол в кръвта. Шофьорката дала кръвна проба и е задържана за 24 часа в ареста.

В неделя, около 17.40 часа, на ул. „Петър Берон“ в Смолян преди кръстовището с ул. „Заводска“, е станала катастрофа с мотоциклет „Каджива Мито 125“. Той е собственост на 53-годишен смолянчанин, но управляван от 17-годишната смолянчанка с инициали Г.Г. Моторът поднесъл на лява крива, ударил се странично в подпорната стена и паднал. 17-годишното момиче е с леки наранявания – контузия на лява лопатка и охлузни рани в областта на ръцете и левия крак. Използвана е обезопасителна каска. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.