Три язовира преливат, две общини са без ток

Обстановката в Смолянска област се усложни заради падащия в продължения на часове мокър  сняг. Три язовира вече преливат, две общини са без ток.

Преливат язовирите „Златоград“, „Пловдивци“ и хвостохранилището „Ерма река“. Без ток са общините Доспат и Борино заради авария на магистрален електропровод, информира областният управител Недялко Славов.

„Обстановката е усложнена от падналите обилни снеговалежи и дъждове. Имаме проблем от задръствания на Пампорово заради камиони, които са образували опашки, в момента се изтеглят автомобилите от тези задръствания. От обилния сняг множество са падналите дървета по пътищата, които допълнително затрудняват дейностите по почистване. Затворен за всички МПС -та е проходът „Превала“. Целите общини Доспат и Борино са без ток, поради авария на магистрален далекопровод 110 киловолта на територията на Пазарджишка област. Заради дъждовете преливат язовирите „Златоград“, хвостохранилището „Ерма река“ и „Пловдивци“, обясни Славов.

По думите му мобилизацията в района остава, защото се очаква времето още няколко часа да не се промени.

Значително за повишени нивата на реките Арда, Върбица и Черна. В община Мадан махала Петровица е без достъп, заради подкопан от свлачище път. Множество свличания има по пътищата в общините в източната част на областта.

Той призова пътуващите да се информират за въведените ограничения, а автомобилите да са пригодени за движение при зимни условия.

Снимки: Галя Венциславова, Малито Качарова и Венцислава Булгурова

Facebook Comments