Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Триград скърби, днес погребват 16-годишно дете, отмениха празника на селото

От вчера, откак откриха трупа на 16-годишния Кристиян Младенов, девинското село Триград потъна в скръб. Днес към 14 часа момчето ще бъде погребано. Селото е в траур. Кметът на Девин Красимир Даскалов отмени празника, който трябваше да се състои идната събота.

„Отменяме традиционния празник „Орфически мистерии“ в памет на загиналото дете. За какъв празник може да говорим, когато душите на хората са почернели!? Можем само да изкажем най-искрени съболезнования на семейството“, каза кметът.

Трупът на момчето бе открит вчера – 14 дни след катастрофата, при която Кристиян блъсна с кола пешеходци на пътя към селото и избяга. Останките му бяха намерени в подножието на висока скала близо до изхода на пещерата „Дяволско гърло“.

От тази скала е паднало момчето.

Местните жители са убедени, че момчето е отишло на скалата веднага след злополуката и е прекратило живота си в афект от убеждението, че е убило човек при удара. Всички го познават като много добро дете, услужливо, отзивчиво и изключително умно.

За жалост направи грешка, за която не си остави време да размисли доколко е фатална. По данни на съдебния лекар степента на разложение на тялото съответства на дните, от които е обявено издирването му. А дали не се е подхлъзнал докато гледа от високо към мястото на инцидента как се събират полицейски коли и линейки, или е отишъл на върха на скалата с единствената мисъл, че е причинил нещо непоправимо и за него живот вече няма, ще остане загадка завинаги.

За изкушените да съобщят сензационни (зловещи) подробности от страшната трагедия  с детето, сполетяла семейство Младенови, ще припомним етичния кодекс на българските медии, по който работим или би трябвало да работим – че няма да засилваме мъката на хората, попаднали в беда или пострадали от престъпление; че ще съобщаваме такава информация със съчувствие и сдържаност; че ще уважим желанието на хората да не бъдат безспокоени в скръбта си.

 

Facebook Comments