Трупът на 29-годишна жена от Смолян изплува от Гребния канал в Пловдив

Труп на жена е изплувал на Гребния канал в Пловдив днес. Служители на „Общинска охрана“ са правили обход. Тялото вече е извадено. Установено е, че това е труп на жена на видима възраст около 30 години. Тялото е намерено на 750-ия метър от северната страна на съоръжението около 10:30 часа, съобщава БЛИЦ.

Младо момиче е видяло първо удавницата тази сутрин. Девойката тичала, когато видяла нещо да се носи във водата. Първо решила, че е огромна риба, после се усъмнила, че е кукла, но накрая се убедила, че е човешко тяло.

Удавницата е 91-ви набор, от Смолян е и с инициали Д. М. Била е единствено дете в семейството, сочи информацията. През 2011 г. жената била студентка в София и от тогава се води на временна адресна регистрация в столичния град.

По непотвърдена информация никога не е била обявявана за издирване. При първоначалния оглед няма следи за насилие, съобщили за БЛИЦ разследващи. Най-вероятно става въпрос за самоубийство или инцидент. На място са полиция, съдебни лекари и криминалистична лаборатория. Аутопсия ще покаже каква е точната причина за смъртта на момичето. Районът е отцепен.

„Нямаме никаква информация по случая с намерената мъртва жена в Пловдив, не е обявявана при нас за издирване“, заяви за „Пламък.бг“ старши комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР – Смолян.

Facebook Comments