Цветанов и кметове от ГЕРБ се срещнаха Манфред Вебер

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметове на областни градове от ГЕРБ се срещнаха с кандидата на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейска комисия Манфред Вебер, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Вебер е и настоящ председател на Групата на ЕНП в Еевропейския парламент, а срещата се проведе в Хелзинки, Финландия по време на конгреса на най-голямата партия в Европейския парламент.
ГЕРБ декларира подкрепата на българската делегация към кандидатурата на Манфред Вебер за следващ председател на ЕК.

„Вашият дългогодишен опит ще бъде безценен за ЕС при справянето с актуалните предизвикателства пред Съюза като сигурността, миграцията и Брекзит. Освен това вие сте и голям приятел на България“, е заявил Цветанов в обръщението си към Вебер.

„Най-важното е да постигаме резултати в полза на гражданите и затова приветствам усилията на държавната и местна власт в България да повишат качеството и стандарта на живот на хората“, посочил Манфред Вебер пред Цветанов и кметовете от ГЕРБ.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП изтъкнал, че по време на своите посещения в България и срещите си с Бойко Борисов и Цветан Цветанов се е убедил колко добре България пази външната граница на ЕС и допринася за сигурността на всички европейски граждани. „Уверен съм, че добрите резултати на европейските избори ще са добър трамплин за местния вот в България по-късно през 2019 г.“, казал Вебер и благодарил за подкрепата на българската делегация от ГЕРБ за неговата кандидатура.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчертал важността на това България да остане част от силна и обединена Европа и да продължи да се възползва от европейската солидарност. По думите му европейските средства са ключови за развитието на българските общини и допринасят в голяма степен за изграждането на техния съвременен облик.

„Заради Брекзит бюджетът на ЕС ще бъде с 5% по-малък, но въпреки това в проектобюджета на ЕС за новия програмен период за България са предвидени с 8% повече средства за кохезионна политика. Това означава 2 млрд. лв. повече за българските общини“, изтъкнал Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ бил категоричен, че заради европейската солидарност и отличната работа между местна, законодателна и изпълнителна власт у нас, българските общини са се превърнали в строителни площадки.

„Нашата цел е да осигурим достойна и модерна среда за живот на нашите съграждани. Искаме българите да търсят своята професионална реализация и щастие у нас и сме твърдо убедени, че в България те са постижими“, споделил пред Манфред Вебер Цветанов.
Той уверил председателя на Групата на ЕНП в ЕП, че правителството на Бойко Борисов и управляващото мнозинство в парламента ще останат верни на своята философия, че политическата принадлежност на българските кметове няма значение и всеки работещ в името на гражданите градоначалник е подкрепян от държавата.

С Манфред Вебер разговаряли кметовете на Смолян, София, Бургас, Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Враца, Видин, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Ямбол, Перник, Кюстендил, Силистра, Габрово, Ловеч и Казанлък.

Facebook Comments