Ученици от Златоград се срещнаха със служител от НАСА

Вълнуваща среща се състоя в СУ “Антим I”- Златоград, в сряда с Маргарет Стерлинг- дългогодишен служител на НАСА, съобщиха от учебното заведение.

Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство е американска правителствена агенция, отговорна за националната програма за космически изследвания.

Маргарет Стерлинг е работила и за БОИНГ – водещ американски производител на авиационна, космическа и военна техника, като старши софтуерен инженер, системен интегратор и координатор на изпитване на полезен товар за Международната космическа станция.

Родена е в Дейтън Охайо в САЩ и понастоящем живее в Сан Антонио, Тексас.

Около 70 ученици имаха възможността да чуят нейната лекция, да задават въпроси на космическа тематика и да получат компетентен отговор от човек, изключително ерудиран и завладяващ.

Интересните въпроси, задавани от децата към г-жа Стерлинг, направиха срещата още по-вълнуваща и запомняща се. Тя беше изненадана от знанията на децата в областта на космичните изследвания.

Координаторът на срещата г-н Лев Огнянов сподели невероятните си впечатления от посрещането, обстановката и най-вече от проектите, изработени от ученици, се казва още в съобщението.

Facebook Comments