Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Утре е делото срещу Ефрем Моллов за дискриминация и омраза на религиозна основа

Утре (16 ноември) от 10 часа е първото съдебно заседание срещу Ефрем Моллов за дискриминация и омраза на религиозна основа.  Преди месец Районната прокуратура в Смолян внесе обвинителен акт срещу лидера на партията „Помак“ заради книгата му „Има ли бъдеще Велика Булгария, или защо е скрита историята на помаците“.

Обвинителният акт е внесен обаче от прокурор, който вече не работи в Смолян. Това е Георги Кърпаров, който отскоро работи в пловдивската прокуратура.

Днес пред журналисти в София депутатът от ВМРО заявил следното: „Имаме сериозни опасения, че ще има опит делото за радикален ислям срещу Ефрем Моллов да бъде потулено, върнато обратно за доразглеждане и никога повече да не бъде внесено. Налице са основателни съмнения, че той се ползва с политически чадър от определена политическа партия със сериозни позиции в Смолян и регион“. 

Ефрем Моллов е обвиняем за проповядване или подбуждане към дискриминация и омраза, основани на етническа и религиозна принадлежност и това става след проверка от ДАНС на дейността му.

Депутатът Сиди обяснил, че делото е по прокурорска преписка от 2013 година, но в последните 5 години според него нещо се е случило в прокуратурата след като не са успели да внесат обвинителен акт срещу лицето Ефрем Моллов.

Ефрем Моллов е от Смолян, преди години регистрира Европейски институт „Помак” по Закона за сдруженията. Моллов е собственик и на пчеларска фирма, която е основана от баща му. Той има висше образование, бил е учител в Смолян до 2009 година.

Facebook Comments