Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Утре отново отваря банята на Беденски бани

Обществената баня, която се намира до извора на лековитата минерална вода от Беденски бани, от утре ще заработи отново. Тя беше затворена в края на юли след жалба в РЗИ, че басейнът се замърсява.

От ръководството на общината редовно проверяваха как върви работата по въвеждане на цистерната в експлоатация.

„С най-голямо удовлетворение ви уведомявам, че положените усилия от ръководството на общината, служителите и работниците от администрацията и ОП „БКС“, взели участие в ремонтните дейности за възстановяване на работата на общинската баня на Беденски бани, дадоха своя резултат. Пробите, взети от РЗИ – Смолян, отговарят на хигиенно-санитарните норми и от утре банята отново отваря врати“, съобщи кметът на Девин Красимир Даскалов.

Водата извира с температура 76 градуса и басейнът се пълнеше вечер за следващия ден.

След сигнала до РЗИ бе направена проверка, която показа отклонение от нормите, затова я затвориха.

В този период от общината организираха доставка и монтаж на буферна цистерна, която е свързана към шахтовия кладенец на извора и главния кран на банята. Положена е специална термоустойчива тръба от шахтовия кладенец през цистерната, а от там и до басейна.Това осигурява постоянна циркулация на водата. Резервоарът е с обем 16 кубика, а водата ще бъде сменяна три пъти дневно.

Facebook Comments