Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

В Смолян се провежда лятно училище на НАТО

За трети път в Смолян се провежда лятно училище на НАТО в България.

Да даде старт на четвъртото му издание е бил поканен областният управител Недялко Славов.

„Уверен съм, че тази седмица ще бъде изключително ползотворна за участниците и освен, че ще се обогатите с много знания, вие ще се насладите на нашия прекрасен регион, от който ще вземете частица в сърцата си и ще се върнете отново”, казал в приветствието си Славов.

 Той подчертал, че като областен управител той е част от правителство и партия с изразена проевропейска и пронатовска ориентация. 

„Сигурен съм, че през следващите няколко дни ще бъдат засегнати теми, които вълнуват цялото човечество и които засилват ролята на Евроатлантическия алианс, като важна организация в света. Нашият регион също има своя принос към мироопазващите мисии на НАТО, тъй като военнослужещи от местното формирование 101-ви Алпийски батальон са участвали в мисиите както на Балканите, така в Ирак и Афганистан. Нееднократно е подчертавана заслугата на офицерите и сержантите от това наше алпийско подразделение. Искрено се надявам, че светът ще бъде по-мирен, терористичните актове ще бъдат по-малко, ще се налага все по-рядко НАТО да се намесва в мироопазващи мисии и борба срещу тероризма”, казал още Славов.

Лятното училище на НАТО в България се организира от Младежко евро-атлантическо дружество и се провежда с подкрепата на НАТО. Темата му тази година е „НАТО в новата трансатлантическа среда за сигурност”. Училището ще продължи до 10 юни с наситена програма от лекции, дискусии, свободни занимания, посещения на забележителности в региона. В него участват 24-ма младежи от 16 държави, пред които ще четат лекции авторитети от България и чужбина.

Facebook Comments