Въведоха редица забрани в Доспат, за да няма жертви през почивния сезон

Редица забрани е въвел кметът на Доспат Елин Радев, за да не се допуснат произшествия или жертви в местата за отдих.

Забранено е къпането и плуването в язовир Доспат, движението на мотопеди, скутери, АТВ и други моторни превозни средства по алеите за пешеходци, курортните комплекси и обществените паркове.

Забранено е също ползването на нерегламентирани плавателни съдове и практикуване на водни и водомоторни спортове от неправоспособни хора в язовир Доспат.

Още в началото на месец май градоначалникът е наредил да се подновят счупени или наранени табели и трайни знаци, съдържащи предупреждение, че водната площ не отговаря на изискванията на Наредбата водноспасителната дейност. Изискал е да се опишат опасностите за всеки забранен водоем, включително и на чужд език.

Радев е наредил също така на всички училищни директори да организират провеждането на „Водноспасителен минимум” с учениците преди летния сезон в часа на класния ръководител или часовете по спорт.

От кметовете по населени места и органите на полицията е изискал да не допускат провеждането на спортни и развлекателни прояви по реките и язовир Доспат.

Facebook Comments