Възпитаник на езиковата гимназия в Смолян е част от ръководството  на АПИ

Възпитаникът на Езиковата гимназия в Смолян инж. Веселин Давидов тези дни влезе в ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Министърът на регионалното развитие и благоустройството освободи като член на управителния съвет на АПИ инж. Илиана Захариева. Давидов зае нейното място. Той е от сатовчанското село Кочан, завършил е средното си образование в Езиковата гимназия на Смолян. От години живее и работи в София. .

Веселин Давидов бе депутат в 41-вото Народно събрание от ПП ГЕРБ.

Той е влязъл в парламента след като избраните за народни представители Атанас Камбитов и Георги Икономов са спечелили кметските избори съответно в Благоевград и Банско и освободили местата си в НС.

В Смолян Давидов се е дипломирал с пълно отличие. Профилът му в Езиковата гимназия бил немски с руски език.

„Приет е и изучава една година „Строеж на сгради и съоръжения“ в УАСГ – София. Недоволен от образователната система в България, през 1999 година избира да продължи образованието в Техническия университет в Берлин и се дипломира като строителен инженер през 2006 година с две специализации – строителна икономика и пътно строителство.

Докато живее и учи в Германия, Веселин Давидов е от дейците на първото българо-немско студентско сдружение „Хъшове“. Две години председателства в Берлин най-старото интернационално студентско сдружение VISTA e V. През ученическите и студенските си години подпомага в Родопите гражданското движение „Родолюбие“, създадено от видния историк Бранко Давидов, който е негов чичо.

Веселин Давидов има и дългогодишна състезателна и треньорска дейност по таеуон-до към клуб „Кубер“ – Смолян, НСА – София, ТУ – Берлин и др. Той е и сред учредителите на гоцеделчевския клон на Съюза на българските командоси.

Младият инженер е работил за редица немски фирми и институции. До назначението му в парламентарната комисия по регионално развитие през август 2009 година работи в семейна фирма заедно с родителите си. Досега Веселин Давидов беше управител на Научноизследователския строителен институт – НИСИ“, пише за него в гоцеделчевския сайт „Инфомрежа“.

Facebook Comments