Втора премиера на уникалния рок-спектакъл и приключения с герои сладкогласни за децата

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян ще представи най-новия си спектакъл „Ще те накарам да се влюбиш“ на 22 ноември от 19.00 часа.

Той е по авторски материал на големия български поет Недялко Йорданов. Режисьорът е Адриан Петров, а музиката е на композитора Петър Радевски. Сценографията е на Андриан Петров и Петя Караджова.

Ролите са поверени на актьорите от младата трупа на театъра – Гергана Либова, Васил Читанов, Мариан Бозуков, Дарина Русева, Борис Хаджийски и Никола Орешков.

Подобна постановка не е правена в Смолян от края на 90-те години, а амбициите са тя да се превърне в хит сред младите хора. Уличният жаргон е езикът на спектакъла – такъв, какъвто младежите използват в ежедневието си.

„Ще те накарам да се влюбиш“ разказва за младежка гангстерска група, в която се явяват съмнения, пробойни, изневери, предателства, отчаяния.

Акцентите са соловите песни на актьорите. В тях фокусът е поставен върху личната история на персонажа. По такъв начин всеки герой, представя през зрителя своята изповед. Така пред нас застават един по един не грубите и жестоки хора от подземния свят, а крехки и раними същества, които животът е ограбил. И всеки мисли за любов, но за да не бъде уязвим, си налага маска.

А  ЗА ДЕЦАТА

Децата на Смолян имат уникалната възможност да се потопят в една невероятна приказка за неочаквани герои в конкурс за песен.

“Хей, приятелю, здравей!

Наш`та песничка запей.

Тя е нужна. И дори

прави хората добри.”

Детското представление „Приключения опасни със герои сладкогласни“ от Недялко Йорданов ще изпълни малката сцена на Родопски драматичен театър с песни и хубаво настроение на 23 ноември от 18.00 часа. Актьорите ще общуват с децата и възрастните чрез езика на театъра, езика на детството. Този език няма как да не бъде разбран, защото е универсален. В него има всичко: игра, музика, вълшебства.

„Приключения опасни със герои сладкогласни“ е една завладяваща приказка за неочаквани герои в конкурс за песен… Музикална буря от емоции, сътворена от композитора Хайгашот Агасян. Забавна история за приятелството, успеха, доверието и вечната борба между Доброто и Злото… Атрактивно, занимателно, неповторимо театрално изживяване, режисирано от Адриан Петров и представено от младите актьори в театъра – Божана Мановска, Джована Галиарди, Гергана Либова, Деси Минчева, Соня Йосифов, Делян Илиев, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Атанас Найденов и Асен Левов.

Билети на касата на театъра и на тел. 0878 987 610